Over mij

Mijn naam is Kirsten Hoogendoorn, wonend in Bodegraven (Nederland) ben ik afgelopen jaar mijn eigen kennel begonnen. Ik fok volgens de richtlijnen van rasvereniging de Nippon Inu. 

 

Nadat ik altijd een hond wilde ben ik in 2019 opzoek gegaan naar dé perfecte hond, ik had een hele wensenlijst maar kon maar moeilijk een hond vinden die aan al deze eisen voldeed. Tot ik via via in aanmerking kwam met de Akita, plots kon ik mijn wensenlijst compleet afvinken en toen ik eenmaal contact had gehad met de fokker was ik verkocht. Niet veel later kon ik kijken bij haar nestje en hieruit heeft Yoshi voor mij gekozen. Yoshi is een Amerikaanse Akita x Akita Inu, dit betekend dat hij geen stamboom heeft maar dat maakt hem absoluut niet minder. Hij is voor mij de perfecte hond en ik had ons geen betere eerste hond kunnen wensen. 

 

Een jaar later ging ik opzoek naar een tweede hond, dit omdat ik merkte dat Yoshi heel sociaal was en duidelijk het contact met honden begon te missen. Ook hier had ik een aantal eisen voor en via vrienden van ons kon ik uiteindelijk kennis maken met de Shikoku, ik was al snel verkocht aan dit ras maar het belangrijkste was uiteraard of Yoshi er ook zo over dacht. Nadat ik hem kon meenemen naar de 'meet my shikoku' wandelingen (georganiseerd door Fanny Liederkerke van Hondsgezind) merkte ik dat ook Yoshi dit ras wel zag zitten. En zo kon ik opzoek gaan naar een Shikoku fokker.

 

Ik merkte dat er in Nederland moeilijk aan de Shikoku te komen was, en na onderzoek zag ik ook dat er veelal dezelfde bloedlijnen in Nederland aanwezig waren. Hierop heb ik besloten om naar het buitenland uit te wijken, zodat mijn Shikoku misschien later iets voor de diversiteit van het ras iets kon betekenen. Hierop ben ik terecht gekomen bij Fudzisan Kennel in Rusland. Ik heb toen onze Shikoku Yindi geimporteerd, u kunt meer over haar lezen op haar eigen pagina. 

 

Vanaf januari 2024 zal ik mijn passie voor deze rassen ook voortzetten in mijn eigen Trimsalon Bijo in Bodegraven!

Mijn fokdoel 

Ik fok geen honden om het ras te vermeerden, integendeel zelfs, ik hoop dat met de oudercombinaties die ik maak ik het ras zo divers & gezond mogelijk kan houden. Daarnaast vind ik een typisch Shikoku karakter erg belangrijk, een zelfstandig ras zoals ze oorspronkelijk ook gefokt zijn. 

 

Mijn honden leven allemaal bij mij en mijn partner in huis en het zijn dan ook echt onze gezinsleden, ze zijn altijd bij ons en slapen ook met ons. We hopen dat onze eventuele pup eigenaren er ook zo over denken. 

 

Mijn honden worden getest op heupdysplasie (HD), Patella Luxatie (PL), Elleboogdysplasie (ED) en op oogafwijkingen. 

Behaalde certificaten

20 November 2022 - Workshop Exterieur en Bewegingsleer namens de Nippon Inu

5 April 2023 - Basis Genetica, opbouw van een ras, omgaan met erfelijke afwijkingen en basis kleuren genetica namens Woof Experience Hondenschool